Despre noi

Am pasit in lumea bijuteriei dintr-o chemare catre regasire de sine si reconstruire a propriei realitati, avand un background care nu ar fi sugerat o astfel de evolutie profesionala. Dupa obtinerea licentei in Istorie si Drept (Universitatea Bucuresti, 1997, 2001) si ulterior a catorva ani de avocatura de business, m-am surprins traind ca mult prea numerosii semeni, artificial armonizati intr-o alienare postmoderna foarte fancy.

Am urmat unicul curs de bijuterie existent in tara in 2006 (UCECOM) si odata ce crearea unei bijuterii mi-a fost demistificata vizual, in 2009 atelierul era cvasifunctional si primele piese prindeau forma. Am continuat sa studiez independent, iar din 2013 beneficiez frecvent si de perspectiva Assamblage - Scoala de Bijuterie Contemporana si Alchimia Contemporary Jewelry School.

Schimbarea a fost in egala masura uimitoare si fireasca, o intoarcere indrazneata catre mine insami si catre provocarea asumarii primelor pasiuni – tehnica si estetica, fuzionate intr-o dinamica atat de ludica in bijuteria contemporana.

Fara sa refuz materialele alternative, nutresc un respect profund pentru traditionalele aur si argint care-mi par usor neglijate in bijuteria contemporana. Sunt absolut pasionata de pietre naturala brute, fie pretioase, fie semipretioasse cat si de alte “geme” organice.

A crea o bijuterie este in primul rand o experienta cognitiva, noul meu mod de a cunoaste lumea si astfel un modus vivendi. Fiecare piesa este rezultatul unui studiu efervescent, al unei intelegeri meditative si al unei mirari inocente in fata frumusetii din jurul nostru, de multe ori neobservate.

Structuri, pattern-uri si principii functionale din natura sunt primul pas in evolutia lucrarilor mele, care acum se focalizaeza pe dimensiunea aparenta a realiattii. Sunt foarte constienta de interactiunile dintre elemente, de complemetaritati care-si cauta o armonie mai degraba comprehensibila si mai putin vizibila, de potentialul de deconstructie si resemnificare in geometrii alternative, recreand astfel o lume de perceptii si emotii personale. Modul meu de a participa, platonic zicand, la miracolelele din jurul meu. De a ma bucura, de a fi fericita...

Pentru o experienta directa cu bijuteria mea, va invit in showroom-ul din Vasile Lascar nr. 8, unde va puteti bucura si de creatiile prietenelor si colegelor mele.

Maria Amelian

https://ameliancreatie.ro/

Irina Tenovici

https://happyfriday.ro/

Catalina Tomescu

https://awefashion.ro/